moriko kira architect

Groepswoning zorginstelling

Groepswoningen voor gehandicapten

Voor de Stichting Willem van den Bergh ontwierpen wij groepswoningen voor meervoudig gehandicapten. Deze woningen zijn gesitueerd in de groene omgeving van de instelling. Hier wonen deze mensen samen, onder toezicht.

De relatie met de omliggende natuur en het gevoel van het samenwonen in een rustige omgeving samenbrengen met een overzichtelijke organisatie van het wonen was hier de opgave. Door de vingerstructuur van de menging van groen landschap met het stempel van de eenvoudige woningen ontstaat een bijzondere woonomgeving. In het ontwerp worden de gevraagde strijdige eisen op een ruimtelijke en landschappelijk manier geïntegreerd tot een

verzorgde en aantrekkelijke woonomgeving.

    Groepswoningen voor gehandicapten
    Noordwijk, Nederland
    februari 2004
    Stichting Willem van den Bergh
    Projectarchitect: Olivier Langejan
    3.300 m┬▓