moriko kira architect

Woning aan het IJmeer

Interieur particulier appartement

Een huis maken om van het licht en het uitzicht van het IJmeer  te genieten was het uitgangspunt voor het ontwerp. Gasten worden ontvangen in de bibliotheek en van daaruit ontplooit de ruimte zich wederzijds langs het meer. Naar rechts is het eetkeuken gedeelte dat met de buitenruimte verbonden is, en een meer publiek karakter heeft en naar links is het woon- en slaapgedeelte. Het is een huis om te genieten van de puur architectonische ruimte met het 25 meter lange doorzicht van de geschakelde ruimtes naast elkaar en het uitzicht op het meer welke voortdurend transformeert.

    Interieur appartement
    IJburg, Amsterdam, Nederland
    maart 2010
    Prive opdrachtgever
    Projectarchitect: Olivier Langejan
    Medewerker: Stefania Catania
    250 m2